Vaste plantenkwekerij
De Groene Aarde

Een van de mooiste dingen om te doen, is zelf planten kweken. Bijkomend voordeel is dat je lichamelijk buiten bezig bent en dat is naast onze kantoorbanen een welkome aanvulling.

Ik ben rond 1988 begonnen met het kweken van allerhande coniferenrassen in de volle grond. Toen mijn broer Arjan als medevennoot in het bedrijf kwam, hebben we de coniferen vervangen door snijheesters en later vaste planten.

Ons vaste planten sortiment is helemaal gericht op hoveniers. Deze beleveren we via gespecialiseerde groothandelaren. Ook kweken wij op contract grote partijen hosta’s en pennisetums voor een collega vaste plantenkweker. We leveren al onze planten in P9-potten.

Ons sortiment

Belangrijke soorten zijn voor ons Pennisetum alopecuroides in 6 rassen waaronder ons grootste ras ‘Hameln’ (55.000 stuks per jaar), Carex morrowii (6 rassen), Heuchera en Tiarella (28 rassen), Liriope muscari (3 rassen), Hosta’s in (24 rassen – 40.000 stuks per jaar) en daarnaast wat eenlingen als Ophiopogon ‘Niger’, Alchemilla mollis, Molinea ‘Black Arrows’, Agastache ‘Blue Fortune’, Brunnera ‘Silver Spear’ en als tweede belangrijkste soort naast Pennisetum ‘Hameln’ Geranium ‘Rozanne’ (20.000 stuks per jaar).

Wij gebruiken geen gewasbeschermingsmiddelen tegen ziekten en plagen. We gebruiken rijstkaf in de potgrond als gedeeltelijke vervanging van veen om de potgrond luchtig te maken.
Na het oppotten strooien we de potten af met een mengsel van rijstkaf tegen onkruidgroei.

De Groene Aarde

Postadres
Gortstraat 41
3905 BC Veenendaal

Bezoekadres
Vaassenseweg 59
8166 AT Emst

Ard Mulder
+ 31 630 66 96 54
 ard@yugung-holding.com

Arjan Mulder
+ 31 651 26 93 06

KVK
 300 78 522

"Verkoop is een gevolg van goed relatiebeheer. Doe je het laatste goed dan komt het eerste vanzelf"

Ard Mulder

 

2022 Yugung Holding | Privacy policy

Content: Groentekstbureau Arkesteijn Design: Bij Pieter