Bird’s Eye Fresh Produce BV

Verse producten uit Oeganda

Bird’s Eye Fresh Produce faciliteert de import van mooie verse producten uit Oeganda: pittige verse rode en groene pepers, habanero’s, ambachtelijk gekweekte verse theeblaadjes, lokaal geteelde en gefermenteerde vanille, okra’s, white garden eggs en in de toekomst mogelijk nog Hass avocado’s en macadamia noten. 

Mijn zoon Liam is ook bij het bedrijf betrokken. Bird’s Eye Fresh Produce is een jong bedrijf. We werken samen met verschillende lokale bedrijven.

Fresh Impex Ltd

Van Fresh Impex Ltd importeren wij vers geplukte theeblaadjes die door kleinverbruikers en specialistische bedrijfjes worden verwerkt tot gedroogde thee.
In samenwerking met een kleine verwerker van lokaal geteelde vanillepeulen verkopen wij hun gefermenteerde bonen de zogenaamde vanillestokjes maar bijvoorbeeld ook vanillepoeder.

Agricado Farms Uganda

Agricado Farms Uganda (Ltd) heeft een grote, professioneel gemanagede farm die geschikt is voor de teelt van diverse producten voor verschillende exportmarkten, waaronder Europa en het Midden-Oosten. Alle producten van Agricado Farms Uganda zijn Global GAP gecertificeerd.

Ard verteld: “Door onze gezamenlijke liefde voor eten van hete pepers en het plan om ook die zelfstandig te gaan importeren zijn we in contact gekomen met Agricado Farms Uganda. Sinds oktober 2021 doen wij hun Europese, maar voornamelijk Nederlandse vertegenwoordiging als het gaat om verkoop en relatiebeheer”.

Er liggen nieuwe producten in het verschiet. Agricado Farms Uganda heeft een 160 ha groot nieuw ontwikkeld perceel nabij Mubende.

Op 20 ha van het nieuwe perceel worden rawit pepers gekweekt, die ook wel bekend zijn als bird’s eye pepers. Deze rode en groene pepertje zijn befaamd om hun hete smaak en worden met name veel gebruikt in de Indiase keuken.
Het voordeel van pepers kweken in Oeganda is dat je jaarrond aan de markt kunt zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld Zuid Afrika, Zimbabwe of Kenia. Het voordeel ten opzichte van Spanje of Nederland is dat rawit pepers plukken echt handwerk is en dat door de oplopende salariskosten minder rendabel wordt. 

Op een deel van het perceel zijn Hass avocado- en macadamia(noten) bomen aangeplant. Voordat deze bomen vruchten produceren, ben je zo drie tot vijf jaar verder.

Bird’s Eye Fresh Produce BV

Ard Mulder
Sales & Relationship Management
  +31 630 66 96 54

  amulder@birdseye-freshproduce.com

 agricadofarms.com

 

"Verkoop is een gevolg van goed relatiebeheer. Doe je het laatste goed dan komt het eerste vanzelf"

Ard Mulder

 

2022 Yugung Holding | Privacy policy

Content: Groentekstbureau Arkesteijn Design: Bij Pieter